Kate Pilar Christensen

Det jeg kan tilbyde dig er samtaler, der tager udgangspunkt i de ønsker, som du har for dit liv, og de udfordringer, som du oplever står i vejen. Nænsomt og via afdækkende spørgsmål vil jeg prøve at folde netop dit særlige perspektiv ud sammen med dig, for at få tydeliggjort hvad det er, der bringer dig i ubalance, og hvad der eventuelt skal til, for at du kan komme tilbage til dig selv.

Lidt om mig

Mit navn er Kate, og jeg er en 34-årig autoriseret psykolog, der bor og arbejder i Københavns Nordvestkvarter.

Med en personlig baggrund af blandet etnicitet i en vestjysk opvækst-kontekst og en erfaring med senere i livet at blive ramt af en autoimmun hårtabslidelse (Alopecia), der gør, at jeg nu er parykbruger, har jeg mærket på egen krop hvad det kan sige at skille sig ud fra normen, og hvilken betydning det kan have for ens selvforståelse og selvværd, på godt og ondt. I vores blogindlæg Er Nordvest-Psykologerne det rette sted for dig? kan du læse lidt flere tanker omkring det med normer, og hvordan vi som psykologer forholder os til dem.

Det synes jeg er vigtigt

Siden 2015 har jeg som psykolog haft det privilegium at følges med mange forskellige individer, der har vist mig den tillid og det mod det kræver, sammen at kigge nærmere på deres liv. Jeg har igennem dette erfaret, at:

  • tryghed i det terapeutiske rum har en afgørende betydning for terapien

  • vi som mennesker besidder hver især et helende potentiale, der kan hjælpes på vej af ikke-dømmende, respektfuld kontakt og medfølelse

  • nogle gange er der brug for at sidde med noget svært sammen med et andet menneske, for at få tydeliggjort vores egen evne til at sidde med det selv.

Jeg har også opdaget hvor vigtigt det er for mig at være nærværende og autentisk i terapien, og at netop det kræver, at jeg selv bevarer en god balance i eget liv. Jeg har derfor et kontinuerligt fokus på selvpleje, egenterapi og supervision.

Det brænder jeg for

Herunder kan du se nogle eksempler på emner, som jeg er særligt optaget af og problemstillinger jeg har erfaring med at bistå mennesker igennem:

Psykedelisk integration - Traumerelateret lidelse - PTSD - Kompleks PTSD - Angst - Depression - Stress - Polyamori og forskellige parforholdsformer (Etisk Ikke-monogame forhold/ENM) - Ufrivillig hårtab - Alopecia - Selvværd og selvomsorg - Sorg og Tab - Postmigratoriske stressorer og Minoritetsstress - Identitet - At vokse op i to (eller flere) kulturer - Racisme og diskrimination - Selvmordstanker- og forsøg - Selvomsorg - Pårørende til personer med psykisk lidelse - Vredeshåndtering …

 

At tage skridtet og række ud til en psykolog for at bede om hjælp kan være enormt svært, og mange oplever, at de ikke ved hvor de overhovedet skal starte, når de sidder over for en for første gang. Det er derfor vigtigt for mig som psykolog, at kunne skabe et rum sammen med dig, hvor du kan sænke skuldrene, puste ud og fatte modet til at kigge nærmere på det, der fylder hos dig lige nu.

Uanset hvad der måtte dukke op.

Hvis du er i tvivl om det er relevant for dig at starte hos en psykolog, kan du måske blive lidt klogere her: Hvorfor tale med en psykolog? eller ved at booke en gratis forsamtale. Så kan vi prøve at kigge på det sammen.

Metoder og erfaring

For nogen kan det muligvis være rart at vide, at jeg blev uddannet som psykolog i 2015 ved Københavns Universitet og fik min autorisation af Psykolognævnet i 2018. Jeg har flere års erfaring fra psykiatrien, hvor jeg arbejdede med behandling af traumerelaterede lidelser (fx PTSD/kompleks PTSD, angst og depression) hos personer med etnisk minoritets- og ofte også flygtningebaggrund. Derudover har jeg bl.a. været frivillig ved SIND Ungdom, hvor jeg støttede unge mennesker med psykisk sårbarhed og faciliterede grupper for pårørende til mennesker med psykiske lidelser.

Jeg arbejder primært ud fra metoderne Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Compassion Focused Therapy (CFT) der begge involverer elementer af Mindfulness praksis. Disse anses for at være evidensbaserede terapiformer og har vist sig hjælpsomme for mennesker på tværs af problemstillinger og diagnoser. Jeg kan også finde på at integrere greb og forståelser fra andre terapeutiske tilgange for at tilpasse til det enkelte individs udgangspunkt og behov; terapi skal være virksomt og fleksibelt.

 

Hvis du ønsker konkret traumefokuseret behandling for PTSD, er jeg efteruddannet i metoderne:

  • Narrative Exposure Therapy (NET) 

  • Prolonged Exposure Therapy (PE)

Sammen kan vi drøfte, hvilken tilgang der vil være relevant for dig.