Er Nordvest-Psykologerne det rette sted for dig?

 Intentionen med at starte Nordvest-Psykologerne, var at skabe et psykologtilbud i vores lokalområde, hvor der er fokus på diversitet og mangfoldighed – noget vi begge oplever som repræsentativt for vores bydel, og er en værdi vi ønsker skal være gennemgående.

Fokus på dit særlige perspektiv

Vi kender desværre flere eksempler, hvor personer, der har søgt hjælp, er blevet mødt med velmenende forsøg på at normalisere dele af deres problemstilling eller perspektiv; “Sådan er der mange, der har det”. Nogle gange kan det være en trøst, men ofte kan det komme til at føles som en bagatellisering. Som om det er “no big deal”, og at man bare skal tage sig sammen. Vi har også eksempler, hvor personer ikke har turde bringe visse emner op hos sin behandler, fordi det drejer sig om oplevelser eller præferencer, der ligger uden for det såkaldt “normale”. Dette på trods af oplevelsens betydningsfulde karakter og personens behov for at få talt om det.


Som psykologer og mennesker forholder vi os normkritiske. Det betyder, at vi er optagede af at identificere og sætte spørgsmålstegn ved de normer og strukturer i vores samfund, der er med til at forme vores livsverdener. Det betyder ikke at vi er anti-normer, men at vi ser en værdi i at forstå, at det der fx bringer os til terapi, ikke opstår i et individ-vacuum men i stedet i en større social og strukturel kontekst. Når vi for eksempel føler os forkerte eller utilstrækkelige, opstår det altid i relation til hvad der vurderes rigtigt og godt nok. Men hvem bestemmer egentlig kriterierne for det?

Særligt når det drejer sig om minoriserede personer, kan de dominerende samfundsnormer have stor betydning for trivsel. Vi synes derfor det er vigtigt at fremhæve, at hvad end det handler om eksempelvis etnicitet, kønsidentitet, seksualitet, kultur, krop eller præferencer, så kan det være svært at oprette en god relation til terapeuten/psykologen, hvis vi sidder med en følelse af, at vedkommende ikke rigtig forstår, er nysgerrige på eller anerkender vores særlige position og de udfordringer og styrker, der hører med.


At lære af hinanden

Vi ønsker ikke at gøre krav på en ekspertrolle i de mange forskellige måder at være i verden på. Men vi vil eksplicit bestræbe os på en medfølende, nysgerrig og ikke-dømmende tilgang til netop dig, hvor vi bevarer en ydmyghed overfor vores forskellighed, og hvor vi er åbne for, hvad vi også kan lære af dig igennem samtalerne. Der er altid en mulighed for at lære noget værdifuldt i mødet med et andet menneske.





Læs mere om hvem vi hver især er og hvordan vi arbejder:

Kate Pilar Christensen

Marie-Louise Triksys



Forrige
Forrige

Psykedeliske oplevelser- reflektioner om integration og fællesskaber

Næste
Næste

Hvorfor tale med en psykolog?